Agar- agar 50 g

Kód: 163
Neohodnoceno
Značka: 4Cake
80 Kč 160 Kč / 100 g
Skladem (2 ks)

Agar-agar je přírodní želatinový prostředek získávaný z červených mořských řas, často používaný v kuchyní jako alternativa ke klasické želatině.

Vyznačuje se tím že je bez chuti, bez zápachu a bez barvy, což jej činí ideální pro přípravu různých dezertů, aspiků, želé nebo dokonce jako zahušťovadlo v polévkách a omáčkách.

Detailní informace

Vyzvednutí na prodejně
Vyzvednutí ZDARMA
Na prodejně
Doprava zdarma nad 1 500,-
Doprava zdarma
Při nákupu nad 1 500,-

Detailní popis produktu

Agar-agar je přírodní želatinový prostředek získávaný z červených mořských řas, často používaný v kuchyní jako alternativa ke klasické želatině.

Vyznačuje se tím že je bez chuti, bez zápachu a bez barvy, což jej činí ideální pro přípravu různých dezertů, aspiků, želé nebo dokonce jako zahušťovadlo v polévkách a omáčkách.

Jednou z hlavních výhod agaru-agaru je jeho schopnost vytvářet pevné želé při pokojové teplotě, což je odlišné od živočišné želatiny, která obvykle vyžaduje chlazení.

Je také populární mezi vegetariány a vegany, protože neobsahuje žádné živočišné složky.

Agar-agar  je bohatý na vlákninu a nemá téměř žádné kalorie, což z něj dělá zdravější volbu pro zahušťování a želírovaní.

 

Použití

Cukrárenské želé, pudinky, marmelády, želatinové dorty bez krému.

Není vhodný do kyselého prostředí.

Odměřené množství (například 5 g agaru na 1 litr vody) se nasype do studené vody a za stálého míchání se zahřeje na teplotu 75–80 °C, kdy se plně rozpustí.

Na výrobek se musí nalévat horký, při nižších teplotách hrudkovatí.

Po zchlazení na 50 °C vzniká jasné, pevné, elastické želé.

Pokud není spotřebováno celé množství, lze uložit v chladničce a po zahřátí na 80 °C se získá opětovně tekutá konzistence.

Doplňkové parametry

Kategorie: Želatiny, gely a lepidla
Hmotnost: 0.05 kg
EAN: 8594217871185

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola