Agar- agar 50 g
Kód: 163Detailní popis produktu
Agar-agar je přírodní želatinový prostředek získávaný z červených mořských řas, často používaný v kuchyní jako alternativa ke klasické želatině.
Vyznačuje se tím že je bez chuti, bez zápachu a bez barvy, což jej činí ideální pro přípravu různých dezertů, aspiků, želé nebo dokonce jako zahušťovadlo v polévkách a omáčkách.
Jednou z hlavních výhod agaru-agaru je jeho schopnost vytvářet pevné želé při pokojové teplotě, což je odlišné od živočišné želatiny, která obvykle vyžaduje chlazení.
Je také populární mezi vegetariány a vegany, protože neobsahuje žádné živočišné složky.
Agar-agar je bohatý na vlákninu a nemá téměř žádné kalorie, což z něj dělá zdravější volbu pro zahušťování a želírovaní.
Použití
Cukrárenské želé, pudinky, marmelády, želatinové dorty bez krému.
Není vhodný do kyselého prostředí.
Odměřené množství (například 5 g agaru na 1 litr vody) se nasype do studené vody a za stálého míchání se zahřeje na teplotu 75–80 °C, kdy se plně rozpustí.
Na výrobek se musí nalévat horký, při nižších teplotách hrudkovatí.
Po zchlazení na 50 °C vzniká jasné, pevné, elastické želé.
Pokud není spotřebováno celé množství, lze uložit v chladničce a po zahřátí na 80 °C se získá opětovně tekutá konzistence.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Želatiny, gely a lepidla |
---|---|
Hmotnost: | 0.05 kg |
EAN: | 8594217871185 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.